בסקירה שהתפרסמה בכתב העת 'JAMA Network' ונערכה על מחקר שממצאיו פורסמו במקור בכתב העת 'New England Journal of Medicine', מתוארות השפעותיו של הטיפול עם טירזפטיד במטופלים עם השמנת יתר שאינם סובלים מסוכרת. משתתפי המחקר חוו ירידה משמעותית ומתמשכת במשקל גופם תחת טיפול עם התרכיב החדש, אגוניסט ל-glucose-dependent insulinotropic polypeptide ו-glucagon–like peptide-1, המאושר לטיפול בסוכרת מסוג 2, וניתן כזריקה פעם בשבוע.
עוד בעניין דומה
משתתפי המחקר הוקצו באקראיות לקבלת טיפול עם טירזפטיד או אינבו פעם בשבוע למשך 72 שבועות, כולל תקופת העלאת מינון אשר ארכה 20 שבועות. כלל המטופלים קיבלו יעוץ להפחית 500 קלוריות מתזונתם, ולהתאמן 150 דקות בשבוע לכל הפחות.
משקל הגוף הממוצע של 2,539 המשתתפים היה 104.8 קילוגרמים, והערך הממוצע של אינדקס מסת הגוף עמד על 38 בתחילת הניסוי. עד שבוע 72 למחקר, המשתתפים בקבוצת ההתערבות איבדו בממוצע 15% ממשקל גופם תחת מינון של 5 מיליגרם, 19.5% תחת מינון של 10 מיליגרם, ו-20.9% תחת מינון של 15 מיליגרם, וזאת בהשוואה לירידה ממוצעת של 3.1% ממשקל הגוף בקבוצת האינבו.
בקבוצת ההתערבות נצפה כי 85% עד 91% מהמשתתפים הפחיתו את משקלם ב-5% או יותר בעקבות הטיפול, לעומת 35% מהמשתתפים בקבוצת האינבו. מחצית מהקבוצה שטופלו עם טירזפטיד במינון 10 מיליגרם ו-57% מקבוצת הטיפול במינון 15 מיליגרם הפחיתו את משקל גופם ב-20% או יותר. בנוסף, נמצא כי בקבוצת ההתערבות היה שיפור במדדים הקרדיווסקולריים והמטבוליים. תופעות הלוואי שחוו המשתתפים היו בעיקר הפרעות במערכת העיכול שדורגו כקלות עד בינוניות, ואירעו בעיקר במהלך העלאת המינון הטיפולי.
מקור: