ד"ר אורי גלנטה מונה למנהל היחידה לטיפול נמרץ פנימי במרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע. הוא מחליף בתפקיד את פרופ' יניב אלמוג, שפרש לגמלאות.
עוד בעניין דומה
ד"ר גלנטה, מומחה ברפואה פנימית ובטיפול נמרץ, המתגורר בקיבוץ משמר הנגב, הוא בוגר בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן גוריון בנגב. הוא החל את דרכו ב"סורוקה" לפני כשני עשורים כסטאז'ר, המשיך להתמחות ברפואה פנימית במחלקת פנימית א' ובסיומה ביצע התמחות-על בטיפול נמרץ במחלקה לטיפול נמרץ כללי. מאז הוא משמש כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ פנימי. במהלך תקופת הקורונה ניהל את אחת ממחלקות הקורונה.
ד"ר גלנטה השתלם בתחום האקמו, הקים את השירות לאקמו בבית החולים ומזה כארבע שנים הוא מנהל את השירות לאקמו בכשל נשימתי.
ד"ר גלנטה מסר: "היחידה לטיפול נמרץ פנימי בסורוקה נמצאת בחוד החנית של העשייה הרפואית בארץ. אני נכנס לתפקיד בחרדת קודש. יחד עם הצוות המופלא של היחידה נמשיך לפרוץ כל גבול בעשייה הרפואית עבור תושבי הדרום וחיילי צה״ל".