חדשות

ארה"ב: מעט מדי סטודנטים בוחרים להתמחות ברפואה פנימית

ראשי ה-APC הביעו דאגה מהמצב: "יש צורך דחוף ביותר פנימאים ומומחים לרפואה ראשונית נוכח הזדקנות האוכלוסייה"

גם בארה"ב: מספר הסטודנטים לרפואה הבוחרים להתמחות ברפואה פנימית וברפואה ראשונית קטן יותר ממספר הסטודנטים שהחליטו להתמחות בכך לפני דור. את הנתונים הללו הציג בשבוע שעבר ד"ר סטיבן ווינברג סגן נשיא ה-ACPי(American College of Physicians) בתגובה לפרסום הנתונים השנתיים בנושא זה.

על-פי הנתונים, לא חלה השנה עלייה במספר הסטודנטים (בשנות הלימודים האחרונות שלהם בבתי הספר לרפואה בארה"ב) שהודיעו כי בחרו להתמחות ברפואה פנימית. מגמת העלייה שהסתמנה לפני כן - נעצרה.
על-פי נתוני תכנית ההתמחות הלאומית ל-2012, 2,941 סטודנטים לרפואה בחרו לעסוק ברפואה פנימית בארה"ב. ב-2011 מספרם היה 2,940.

מתמחים ברפואה פנימית (אילוסטרציה)

מתמחים ברפואה פנימית (אילוסטרציה)

הממצאים התקבלו באכזבה גדולה על-ידי ראשי ה-ACP. הנשיאה ד"ר וירג'יניה הוד (Virginia Hood) מסרה כי ב-2010 וב-2011 הסתמנה מגמת עלייה איטית בנושא והיא עוררה תקוות. "אנחנו מודאגים משום שיש צורך דחוף בעלייה משמעותית במספר הרופאים הפנימאים ובמומחים לרפואה ראשונית, כדי לתת מענה הולם להזדקנות האוכלוסייה, ועקב הצורך להעניק טיפולים והשגחה רפואית נאותה למספר ההולך וגדל של חולים במחלות כרוניות ומורכבות", אמרה ד"ר הוד.

נתוני 2012 כוללים סטודנטים שהודיעו באופן מוחלט כי יפנו לתת-התמחויות שנכללות ברפואה פנימית כמו קרדיולוגיה וגסטרו. כיום רק 25%-20% מקרב המתמחים ברפואה פנימית בארה"ב בוחרים להתמקצע ברפואה כללית, לעומת 54% שבחרו בכך ב-1988. מתחילת העשור הראשון של שנות ה-2000, רואים ירידה עקבית ואיטית במספר הסטודנטים שמוכנים להתמחות ברפואה פנימית ולהתמסר למקצוע הזה.

לשם השוואה נוספת: ב-1985 מספרם של הסטודנטים לרפואה בארה"ב שבחרו ברפואה פנימית כמקצוע ההתמחות שלהם היה 3,884. ב-2007 כבר היה מספרם 2,680 וב-2009 – הוא ירד ל-2,632. בשנתיים שלאחר-מכן הסתמנה מגמת עלייה קלה - ונראה כי זו נעצרה.

עוד הביעו ראשי ה-ACP דאגה מההתייקרות שחלה בשכר הלימוד ובהוצאות הלימוד שסטודנטים לרפואה נדרשים לשלם. הנטל על הסטודנטים ועל הרופאים המתמחים הצעירים בבתי החולים הולך וגדל. "הקושי הפיננסי בנושא הזה משמעותי ביותר עבור אלו שבוחרים לעסוק ברפואה כללית (פנימית, משפחה וקהילה)", אמר ד"ר ויינברג.

נושאים קשורים:  חדשות,  מחלות כרוניות,  התמחות,  רופאי קהילה,  רפואה ראשונית,  ACP,  הזדקנות האוכלוסייה
תגובות