חדשות

מחקר בחן הקשר בין לחץ דם לשינויים קוגניטיביים במשך 20 שנה

המחקר בוצע בבית הספר לרפואה של "ג'ונס הופקינס"; לדברי החוקרים, ממחיש את הצורך בטיפול תרופתי לשם מניעה בירידה הקוגניטיבית בעתיד

מחקר שהובל על ידי ד"ר רבקה גוטסמן מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת "ג'ונס הופקינס", ושהתפרסם השבוע בכתב העת JAMA, טוען כי יש קשר בין יתר לחץ דם בגיל הביניים (גילאי 67-48) לבין ירידה בקוגניציה לאורך תקופה של 20 שנה. זאת, בהשוואה למי שלחץ הדם שלו נמצא בערכים נורמליים.

החוקרים דיווחו, כי במחקר נטלו חלק מעל 13 אלף איש, ביניהם כ-3,200 נבדקים ממוצא אפרו-אמריקאי. המעקב נמשך כ-23 שנים בממוצע.

לדברי החוקרים, הירידה בתוצאות המבדקים הקוגניטיביים אצל משתתפי המחקר עם יתר לחץ דם היתה גבוהה ב-6.5% בהשוואה לאנשים עם לחץ דם נורמאלי.

אצל בעלי יתר לחץ דם שנטלו תרופות, שיעור הירידה הקוגניטיבית לאורך 20 שנה היה נמוך יותר, בהשוואה לבעלי יתר לחץ דם שלא טופלו כדי לאזנו.

כמו כן, נמצא קשר בין ירידה גדולה יותר בתוצאות מבחני הקוגניציה ליתר לחץ דם בגיל הביניים בקרב לבנים, בהשוואה לאפרו-אמריקאים.

החוקרים ציינו, כי ירידה בביצועים הקוגניטיביים מעלה את הסיכון לדמנציה עתידית. טיפול יזום בשלב מאוחר של החיים עלול להיות מאוחר מדי כדי למנוע שינוי חשוב זה. נתונים אפידמיולוגיים לגבי לחץ דם, כמנבא ירידה בתפקוד הקוגניטיבי בשלב מאוחר של החיים, עשויים לשמש לכן מטרה אפשרית לטיפולי מניעה.

לקריאת המחקר המלא לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  סטטינים,  יתר לחץ דם,  דמנציה,  מחקר ארוך טווח,  מבחני קוגניציה,  טיפול ביתר לחץ דם
תגובות