חדשות

האיגוד לרפואה דחופה מתנגד ליוזמת ליצמן להעסיק רופאים פנסיונרים בחדרי מיון

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן הודיע, כי בכוונתו לטפל בעומסים הכבדים בחדרי המיון בין השאר באמצעות גיוס רופאים שפרשו לפנסיה, והצבתם במרכזים לרפואה דחופה; האיגוד: תידרש הכשרה ארוכה לעבודה במיון, הפתרון היחיד - תוספת תקנים לתחום

חדר מיון בביה"ח "ברזילי". ירידה מובהקת במספר הרופאים בדרום (צילום: אילוסטרציה)

האיגוד לרפואה דחופה הודיע כי הוא מתנגד ליוזמת סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, לאייש את חדרי המיון ברופאים שפרשו לפנסיה, על מנת להקל על העומס הכבד השורר ברוב המרכזים לרפואה דחופה בארץ; לפי דיווח בחדשות ערוץ 2 אתמול (יום ג'), האיגוד לרפואה דחופה דורש הגדלת תקנים, ולא הסתמכות על רופאים פנסיונרים.

בדיווח נמסר, כי ליצמן סבור שרופאים הפורשים לגמלאות בגיל 67 ומעוניינים להמשיך לעבוד במערכת בתי החולים יוכלו להיות מועסקים בחדרי המיון. האיגוד לרפואה דחופה, לעומת זאת, שואף שמי שיאיישו את התחום הם רופאים-מומחים בתחום, שגם למדו את הטכנולוגיות המתקדמות והעכשוויות שמופעלות בחדרי המיון.

האיגוד לרפואה דחופה שואף, שמי שיאיישו את התחום הם רופאים-מומחים שלמדו את הטכנולוגיות המתקדמות והעכשוויות שמופעלות בחדרי המיון

לפיכך, סבור האיגוד שאין לבסס את תגבור חדרי המיון על רופאים שיצאו לפנסיה, אלא על תוספת תקנים לתחום. באיגוד סבורים, כי תידרש תקופת הסתגלות לחידושים ולמערכות הממוחשבות הפועלות כיום בחדרי המיון, ולא ניתן לכן להתבסס על פנסיונרים, שכלל לא התמחו ספציפית ברפואה דחופה, כדי לתת מענה לעומסים בחדר המיון.

לפי הדיווח, ליצמן אינו מקבל לפי שעה את עמדת האיגוד לרפואה דחופה. הוא סבור, כי אם יאיישו את חדרי המיון רופאים עם ניסיון של 50-40 שנות עבודה ברפואה ובבתי חולים, זו תהיה תוספת חשובה לתחום הרפואה הדחופה. "מדוע רופא שהוא בן 67 עדיין טוב לעבודה בבית החולים אבל בגיל 67 ויום, כשעבר את גיל הפרישה הרשמי הוא לא יהיה טוב מספיק?" אמר סגן השר.

יו"ר האיגוד לרפואה דחופה, ד"ר ערן טל אור, אמר לערוץ 2, כי הפתרון לבעיית העומס בחדרי המיון הוא אך ורק הוספת תקנים ולא שיבוץ רופאים בסוף הקריירה המקצועית שלהם.

בין המצדדים בעמדת סגן שר הבריאות, לפי הדיווח, נמצא פרופסור פטריק סורקין, ששימש מנהל טיפול נמרץ באיכילוב, ופרש השבוע לפנסיה. הוא אמר כי יוזמת ליצמן היא פתרון ראוי ואת בעיית ההסתגלות וההתעדכנות של רופאים שיצאו לגמלאות ניתן לפתור בהכשרה ובהשתלמות מיוחדת בטכנולוגיות החדישות במשך ימים אחדים עד חודש בלבד.

יושב ראש ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, אמר כי יש לאפשר לרופאים בגיל הפרישה שרוצים בכך להמשיך לעבוד, אבל בתחומי ההתמחות שלהם ולא בכפייה מצד בתי החולים. גם הוא סבור, אמר, שפתרון בעיית העומס בחדר המיון אינו נמצא בהעסקת רופאים פנסיונרים.

נושאים קשורים:  חדשות,  חדרי מיון,  סגן שר הבריאות יעקב ליצמן,  האיגוד לרפואה דחופה,  עומסים במיון,  הר"י
תגובות
אנונימי/ת
22.07.2015, 14:02

אני עבדתי ברפואה דחופה מעל 20 שנים, פרשתי לפנסיה לפני חצי שנה (תקופת "צינון" ) וחוזר לעבודה במשרה חילקית לפי גם רצוני וגם צורך של בית חולים ולא רואה את עצמי כ"מפגר" מדי.
הפטרון העמיתי של המיון הוא לא רק כמות של המשרות, אך, ובעיקר" "ערך" המשרה.
במיון אין אפשרויות לא של "קיצור תורים", לא של פעולות במסגרת "אישפוז יום" ואני כבר לא מדבר על "שר"פ". שעת העבודה של רופא ב"רפואה דחופה" באותו המקצוע בהשווה לעבודה במחלקה - הכי נמוכה ברוב המקצועות, ועומס עדיר לא מרשה לרופאי של מיון להמשיך שעות נוספות במקום יותר "מכובד" כספית. אנחנו (כולל י"ר ההסתדרות) מדברים על משכורת לא נמוכה של רופאים בארץ במוצע ולא על גובה השכר. יש רופאים, שמרוויחים עשרות אלפי שקלים בחודש גם בבתי חולים ציבוריים, ויש כאילה, שלא מגעים ל"צל" של משכורות כאליה אפילו עם עובדים 28 שעות ביממה בלי ימי מנוחה, וראשונים בין הקבוצה השנייה הם רופאים של רפואה דחופה. אך בממוצה - לא רע, ופה בעיני שורש הבעיה. תגדילו מושבי אינוש במיון - רופא מומחה פעיל, צעיר, פרספקטיבי לא יבוא, אם לא יקבל תמורה שווה עבור שעת העבודה.
בכבוד רב ד"ר מינצ'ין