אלירוקומאב

מינון אלירוקומאב (PRALUENT) והפחתת LDL בהיפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית

אלירוקומאב (PRALUENT) במינון 75 מ"ג ביום אפשרה ליותר מחצי מהמטופלים להשיג הפחתת LDL מספקת

מחקר ה-ODYSSEY OLE הוא מחקר הארכה בתווית פתוחה שבוצע במטופלים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית אשר השלימו מחקרי פאזה 3 קודמים עם אלירוקומאב (PRALUENT). מינון אלירוקומאב (PRALUENT) יכול לגבור או לפחות, על פי החלטת הרופא המטפל. מטרת המחקר היתה להעריך כיצד אסטרטגיית מינון אלירוקומאב (PRALUENT) מיושמת על ידי רופאים במסגרת הארכת תווית פתוחה.

באנליזת התוצאות השתתפו מטופלים שהתחילו את המחקר עם מינון אלירוקומאב (PRALUENT) של 75 מ"ג פעם בשבועיים (Q2W) והיו חלק ממחקר ה-FH I,יFH II ו-LONG TERM. משתתפים שסיימו את מחקר ה-LONG TERM נכנסו לתקופת "ניקוי" של שמונה שבועות לפני שקיבלו אלירוקומאב (PRALUENT) במינון 75 מ"ג כל שבועיים בתחילת מחקר זה. משבוע 12, התאמת מינונים מ-75 מ"ג ל-150 מ"ג כל שבועיים, או להפך, היתה אפשרית על פני שיקול הדעת הקליני של הרופא המטפל.

בסך הכל, 909 מטופלים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית השלימו את שלושת מחקרי האב וטופלו במסגרת מחקר התווית הפתוחה עד לפרק זמן של 40 חודשים. רוב המטופלים (56.7%) הושארו על מינון של 75 מ"ג פעם בשבועיים במשך כלל המחקר, בעוד ש-43.3% מהמטופלים עברו התאמת מינון ל-150 מ"ג פעם בשבועיים. לאחר מכן המינון פחת ב-7.4% מהמטופלים שבהם בוצעה העלאת מינון. ככלל, תופעות לוואי הקשורות בטיפול היו דומות באלו שקיבלו אלירוקומאב (PRALUENT) וטיפול אינבו במחקר האב.

החוקרים מסכמים כי לפי שיקול דעתם של הרופאים המטפלים, אלירוקומאב (PRALUENT) במינון 75 מ"ג ביום אפשרה ליותר מחצי מהמטופלים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית הטרוזיגוטית להשיג הפחתת LDL מספקת.

מקור: 

Hovingh, G.K. et al. (2018) Journal of Clinical Lipidology. Epub

מוזמנים לצפות בהרצאתו של פרופ' גבריאל סטג מכנס טיפול נמרץ לב שמציגה את ניסוי ה-ODYSSEY OUTCOMES שהגיע לנקודת הסיום העיקרית שלו. הניסוי הוכיח שמטופלים הנתונים בסיכון גבוה שקיבלו פראלואנט (אלירוקומאב) בתוספת לסטטינים במינון המרבי הנסבל, עברו באופן מובהק פחות אירועים קרדיווסקולריים חמורים, בהשוואה למטופלים המקבלים רק סטטינים במינון המרבי הנסבל.

נושאים קשורים:  אלירוקומאב,  PCSK9,  היפרכולסטרולמיה משפחתית,  FH I,  FH II,  LONG TERM,  מחקרים