דעות

יו"ר הר"י, פרופ' ציון חגי: "קחו עצה מרופא - אל תגיעו לבית חולים בישראל"

"מנכ"ל משרד הבריאות הצהיר כי אנו עומדים בחוק ביטוח בריאות ו'נותנים מענה סביר'. התשובה הזאת שקולה לרופא הניצב מול חולה מפרפר, מסתפק בהנשמה מלאכותית ומודיע למשפחה שהמצב סביר. אלא שהמנכ"ל, כידוע, אינו רופא"

פרופ' ציון חגי, יו"ר הר"י. "צעד תקדימי ומסוכן של משרד האוצר, שעוד עלול להיזכר לדיראון עולם"

קחו עצה מרופא: אל תגיעו בימים אלה לבית חולים במדינת ישראל, אלא אם זה הכרחי, כיוון שאתם עלולים למצוא עצמכם כחולה חמישי או שישי בחדר שנועד לשלושה חולים, ובתחרות על חדר שירותים אחד. כאשר אתם קוראים סטטיסטיקה יבשה בנוסח "תפוסה של 200%", אתם צריכים להבין שאולי לא תחלקו מיטה עם חולה אחר או חולה אחרת, אבל כל שאר תשתיות בית החולים אינן ניתנות להכפלה במחי דחיסתה של מיטה נוספת למסדרון. התקנים הבעייתיים ממילא של רופאים, אחיות וכוח עזר נועדו למחצית ממספר המאושפזים בפועל, והפירוש המעשי מבחינתו של החולה הוא מחצית מזמן הקשב הטיפולי הראוי לו.

הפער בין המצב הנתון בישראל לבין ממוצע ה-OECD עומד על 12,000 מיטות. במילים אחרות: במדינת ישראל חסרים כיום שישה בתי חולים בסדר הגודל של המרכז הרפואי שיבא בתל השומר

זה לא עניין של נוחות בלבד. 6,000-4,000 איש מתים בישראל מדי שנה כתוצאה מזיהומים, ומבקר המדינה כבר קבע כי הצפיפות בבתי החולים היא אחת הסיבות המרכזיות לריבוי זיהומים. כמה צפוף אצלנו? על מנת להבין באמת את חומרת המצב, אפשר לבדוק את ממוצע ה-OECD למיטות אשפוז לאלף נפשות. 2.4 מיטות בישראל מול 3.7 מיטות בממוצע ה-OECD. אם לתרגם את הממוצעים למספרים מוחלטים: הפער בין המצב הנתון בישראל לבין ממוצע ה-OECD עומד על 12,000 מיטות. במילים אחרות: במדינת ישראל חסרים כיום שישה בתי חולים בסדר הגודל של המרכז הרפואי שיבא בתל השומר.

אלא שלמדינה, מתברר, לא אכפת. כך, התייצבו בשבוע השני של דצמבר נציגי המדינה בבג"ץ, משיבים לעתירה של ההסתדרות הרפואית הדורשת תוספת של מיטות אשפוז, ואלה הודיעו על דעת מנכ"ל משרד הבריאות, כי אין מקום להתערבות בשיעור מיטות האשפוז ואין "כל בסיס בדין המחייב שמירה דווקא על שיעור זה של מיטות". והכל, כאמור עם, 2.4 מיטות בלבד ל-1,000 אנשים. הם מודים אמנם ש"שיעור מיטות האשפוז לנפש בישראל, ובוודאי בתקנון הגיל, מצוי במגמת ירידה" – ועדיין, מנכ"ל המשרד, משה בר סימן טוב, מצהיר בבג"ץ כי "אנחנו עומדים בהוראות חוק ביטוח בריאות ממלכתי ונותנים מענה סביר". במונחים קליניים, התשובה הזאת שקולה לרופא הניצב מול חולה מפרפר מסתפק בהנשמה מלאכותית ומודיע למשפחה שהמצב סביר. אלא שהמנכ"ל, כידוע, אינו רופא.

כמה סביר המענה הזה? משרד הבריאות עצמו הזמין דו"ח מחברת מקנזי שבו כבר ציינו שהמערכת הגיעה לקו האדום. שבוע לאחר ההודעה לבג"ץ, פרסם משרד הבריאות לראשונה את מדד הצפיפות בבתי החולים בישראל. לא פחות משישה בתי חולים (הדסה עין כרם והר הצופים, איכילוב, שיבא, מעיני הישועה, ולניאדו) מתמודדים עם תפוסה כללית של יותר מ-100% בחישוב ממוצע שנתי. ואם ממוצע התפוסה השנתי במדינות OECD עומד על כ-80%, הרי שאצלנו בכל 19 בתי החולים הראשונים ברשימה – הכוללים למעשה את כל המרכזים הרפואיים הגדולים בארץ – עומד הממוצע השנתי על שיעור גבוה יותר.

חמורה עוד יותר היא העובדה לפיה ברוב בתי החולים ניתן לזהות עלייה בשיעור התפוסה בשלוש השנים האחרונות. זוהי, כמובן, תוצאה ישירה של פיגור קבוע בקצב עדכון מספר המיטות והתאמתו לגידול באוכלוסיה ולהזדקנות האוכלוסיה.

האם לפני שחתם על מענה המדינה לבג"ץ טרח מנכ"ל משרד הבריאות לקרוא את נתוני מדד הצפיפות? או שאולי משרד הבריאות מתנהל ברמת מידור ההולמת גופים חשאיים במיוחד, ומחלקה אחת אינה מכירה את המספרים המעובדים ביחידה אחרת

חשוב להדגיש: התהליך המסוכן הזה עתיד להימשך גם בשנים הבאות. מיטות בתי חולים אינן נולדות מהיום למחר. זו אינה רק שאלה של המיטה או הציוד הרפואי הניתנים לרכש מהיר. זה אינו רק המבנה, המחייב תהליך ארוך של תכנון, אישור, תקצוב והקמה. אלה הם גם הרופאים החסרים לנו. כאלה שלא החלו את לימודיהם בהיעדר מספר מספיק של מקומות בפקולטות לרפואה וכאלה שבחרו לנטוש את המקצוע בשל התנאים הבלתי אפשריים.

האם לפני שחתם על מענה המדינה לבג"ץ טרח מנכ"ל משרד הבריאות לקרוא את נתוני מדד הצפיפות? או שאולי משרד הבריאות מתנהל ברמת מידור ההולמת גופים חשאיים במיוחד, ומחלקה אחת אינה מכירה את המספרים המעובדים ביחידה אחרת.

ואם מישהו חושב שבשנה הבאה יהיה טוב יותר, הוא מוזמן לקרוא את מכתבו של המנכ"ל בר סימן טוב למנהלי בתי החולים וקופות החולים, כפי שנשלח יום לאחר סבב הקיצוצים הרוחבי בנובמבר, השנה, שנועד לממן את הסכם השוטרים וחתך 40 מיליון שקל מתקציב המשרד. "אנו נצמצם בשנת 2019 באופן משמעותי את התכניות הלאומיות במערך האשפוז, בהן: התכנית לשיפור הטיפול בפגים; תכנית המיונים ותכנית הזיהומים".

האם הפקידים בצמרת משרד הבריאות אינם מודעים למצב? או שאולי שהנכבדים האלה יודעים כי אם חלילה יידרשו להתאשפז או לאשפז מי מקרוביהם, יימצא להם סידור אחר וטוב יותר.

משרד הבריאות מתיימר להיות מי שמייצג את ציבור המטופלים. עכשיו ברור מאי-פעם כי היחידים שנותרו במאבק להצלת המערכת ולפתרון מצוקת החולים הם המטופלים עצמם, בני משפחותיהם – והרופאים. ההסתדרות הרפואית לא תירתע מלהשמיע את קולה וממלחמה עיקשת על תקציבים. הגיע הזמן לגרום למי שמעדיפים לכתוב מילים מתחכמות דוגמת "מענה סביר" – במקום פשוט לכתוב את ההמחאות הנכונות, שיאפשרו לתת מענה הולם.

נושאים קשורים:  מחסור במיטות אשפוז,  תפוסת מיטות אשפוז,  חדשות,  משרד הבריאות,  דעות,  צפיפות בבתי חולים,  פרופ' ציון חגי
תגובות
אנונימי/ת
27.12.2018, 15:48

מילים מדויקות וחדות של יושב הראש, יש לעורר את הציבור למצוקה הקשה מאוד של מערכת הבריאות ולמחדלי התקצוב הזעום של המערכת. יש לדרוש, בתקיפות, מממשלת ישראל והעומד בראשה , הזרמת תקציבים , תקנים ומבנים חדשים לכל המערכת ובעיקר לפריפריה הרפואית. המילים כדורבנות, היגיע גם זמן המעשים !!!

28.12.2018, 02:28

כתב כאן מישהו נכון - מילים חדות.
לצערי, רק מילים.
מה מועילות מילים בלבד?
משרד הבריאות ומדינת ישראל מפעילות במערכה הזאת תותחים כבדים והר״י יורה מילים.
נו באמת...״ההסתדרות הרפואית לא תרתע מלהשמיע את קולה...״.
די עם הקולות האלה - אלה קולות ענות חלושה.
פרופ׳ ציון חגי, שמעת פעם את המשפט à la guerre comme à la guerre? משרד הבריאות והעומדים בראשו הפכו בשנתיים האחרונות להיות אויבי הבריאות ומסכני בריאות וחיי האזרחים. מול אויב מסוכן צריך לפעול בעוצמה לוחמנית שאינה מותירה ספק - לא איומים, לא סכסוך עבודה - השבתה של מערכת הבריאות. אנחנו הרופאים לא יכולים לקחת אחריות על בריאות הציבור. לא רוצים לסיים כל יום עבודה בתסכול שנבצר מאיתנו להעניק למטופלינו את הטוב ביותר. לא רוצים לקום כל בוקר ולנסוע לבית החולים בידיעה שגם היום יהיה דומה ליום האתמול.
בידך, אדוני היו״ר המפתח להפסיק את הקריסה הזאת. תפסיק את המלמולים האלה ותפעיל כלים כבדים נגד המאיימים להרוס את מערכת הבריאות.
״כי מציון תצא שאגה״.

מילים בסלע לקסמן. אלא שמנסיון העבר, גם כשיוצאין לשביתה מוצדקת למען אינטרס לאומי חיוני, תמיד יהיה איזה חוכמולוג באוצר, בחסות של הצמד כחלון&ליצמן שיצליח לסובב את הרופאיםוהציבור בכחש. ראה את מעשה הרופאים בפריפריה

אנונימי/ת
28.12.2018, 09:10

ומה אתה, יו"ר הר"י, עושה בנושא חוץ מלפרסם כתבה בדוקטורס אונלי כל שבוע?!

אנונימי/ת
28.12.2018, 09:20

הבדיחה האמיתית היא שכל בתי החולים וקופות החולים משתפים פעולה עם מ.הבריאות ומספקים נתונים על מדדי איכות ועושים אקרדיטציה לכל שטות כשבעצם- אין כסף, אין ציוד, אין כח אדם, יש הרבה חולים, מעט משכורת, הרבה שחיקה ואין מנהיג.

אנונימי/ת
28.12.2018, 16:19

כל מילה בסלע. על מנהלי בתי החולים להפסיק להעביר את מדדי האיכות ולהשתתף בקרקסי האקרדיטציה של הרגולטור שהוא גם "בעל הבית" - דואליות אינהרנטית מגוחכת. כיוון שסביר שמנהלי בתי החולים לא יעשו זאת היות והם גם קונפורמיסטים וגם מאוימים. על ההסתדרות הרפואית וחשוב יותר, הסתדרות האחיות להנחות את חבריהן וחברותיהן שלא לשתף פעולה עם המיזמים הללו.

אנונימי/ת
28.12.2018, 17:58

מנהל בית חולים שנאבק על תקציב מול משרד הבריאות וכאשר הוא מקבל אותו - הוא מבזבז אותו על אקרדיטציה, הוא שותף לפשע. אקרדיטציה זו פריבילגיה למערכות בריאות עשירות - לא למערכת בריאות הנאבקת על השרדותה.

28.12.2018, 10:20

תאור מדוייק וצעקה נכונה. המדינה צריכה להזרים כסף למערכת הבריאות אבל לא פחות חשוב, משרד הבריאות צריך לנצל את המשאב העקרי של המערכת בצורה נכונה. השפלה, חוקים מגבילים, כירטוס, איסור פגישות, התעלמות מעמדות מקצועיות, דריסה, שכר עלוב והתנשאות על הרופאים ועל הארגון שמייצג אותם, תורמת להרס המערכת, לא פחות מהבעיות הכלכליות.

אנונימי/ת
28.12.2018, 11:21

הצפיפות היא לא רק עומס חולים אלא הרצון של מנהלי בתי החולים להגדיל את ההכנסות מפעולות ריוחיות ולכן מאשפזים חולים ללא אבחנה. בחורף למשל די להפסיק לשבוע את הנתוחים האלקטיביים ולפנות את המיטות לחולים אקוטים השוכבים בפרוזדורים

אנונימי/ת
28.12.2018, 13:18

נו באמת... להפסיק ניתוחים אלקטיביים ולאשפז חולים עם דלקת ריאות במחלקות כירורגיה ואורטופדיה? קשקוש. ולדבריך - הנהלות בתי החולים מרוויחות כסף מפעולות רווחיות - אז איפה הוא?

אנונימי/ת
28.12.2018, 11:50

אל תגיעו גם לקופות החולים. יש סיכוי שתמצאו רופא אחד במקום ארבע , אף לא אחות אחת ובית מרקחת סגור

28.12.2018, 12:09

חשוב לא לשכוח את המצוקה הקשה לא פחות, ואולי יותר, של בתי החולים הפסיכיאטרים. תפוסה ממוצעת קבועה של 110-120% ואצלנו השהות הממוצעת היא של 30 יום. כלומר לחלוק מיטה במשך חודש ימים, לחלוק חדר זוגי עם עוד שלושה שותפים שאינם שקטים במיוחד. וזאת על תקנים ריקים ומועטים מידי בכל קנה מידה, של רופאים ואנשי סיעוד. מה הפלא שהאלימות גואה ושביעות הרצון יורדת

אנונימי/ת
03.01.2019, 22:23

אצלכם השהות היא בעיקר מלונאות ולא טיפול. זה לא מצריך יחס גבוה של צוות סיעודי ורפואי.

אנונימי/ת
28.12.2018, 12:40

חברים יקרים,
עד למשפרים וסטטיסטיקות הסתכלו מי מנהיג אותנו: אותם אנשים שבעצם לכל אורך השנים הנהגו אותנו והובילו אותנו למצב הנוכחי. ועכשיו...אווווי ואואוווייי לנו. זקנים חסרי עתיד, ניהול בלי שום קוון, זה מה שיש.
אתם ה״כעמי״ ההסתדרות, יהיו לפחות טיפה עוגנים קודם כל כלפיכם וקראו פה פשוט וברור:
GO HOME
FOR GOOD!!!
חסרים מיטות? אולי. אבל יותר מזה חסרים תשתיות נורמליות. רופאים מסוג ״פול טיימר״ כמו שדובר פעם. יעשו פלאים. צריך להפוך כל בית חולים , אד כמה שאםשר, למרכז אישפוז יום גדול. רוב הםעיולויות, כולל הכירורגית, אפשר לעשות אותם באותה המיסגרת.
אבל למה? היקר הסטטיסטיקה: בית חולים מקבל כסף עבור תפוסת מיטות. איפה עובד עד 15:30. אחר כך...מי שיכול..אסותא, מדיקאל סנטר, עבודה נוספת, קיצור תורים..שם הכסף הגדול. תפסיקו לבלבל את המוח עם השטויות. מקור הבעיות הוא
YOUR OWN INCOMPETENCE
GOOOO HOOOOME!

הסכם השוטרים על חשבון זכויות החולים המאושפזים. חד וחלק.
כך יש להציג זאת למדיה

אנונימי/ת
28.12.2018, 16:23

נכון

אנונימי/ת
28.12.2018, 19:09

אולי צריך להמתין לפסיקת בגצ כמו בענין בתי הכלא ולשלוח לאלתר הביתה 1000 חולים מאושפזים כל חודש. נרשם ע"י רופא

אנונימי/ת
28.12.2018, 19:13

יור הרי טוב בדבורים וגם בזה לא כל כך כפי שראינו בתוכנית טלויזיה בה גמגמם. צודק דובי לקסמן. יש להשבית את כל המערכת ויפה שעה אחת קודם. אבל אין סכוי שציון חגי יעשה זאת כי יד רוחצת יד

אנונימי/ת
28.12.2018, 22:17

המנכל והשר לצערי לא מעניינת אותם מערכת הבריאות.דהם יזדקקו לה יקבלו יחס מיוחד. מסכנים באזרח הפשוט והגרים בפריפריה.
הכיע העת שהסתדרות הרופאים והאחיות ושאר המקצועות חהשבית את המערכת באופן גורף עד שינתן מענה למצוקות של מערכת הבכיאות.
יש להעלות את המטדעות בציבור ולהתחיל במעשים ולא רק דבורים

נראה כמו ירית פתיחה לקראת התחלת משא ומתן על הסכם חדש...
לצערי יש לנו סגן שר - איש דת עם אג’נדה משלו ויש לנו מנכ״ל שהוא כלכלן מצויין אך עם כל הכבוד מנכ״ל חייב להיות איש מקצוע כי זאת פונקציה מקצועית עליונה במערכת. לפי תאוריה כללית של מערכות לא יתכן כלכלן בתור מנהל מערכת בריאות. כך אנחנו נראים!
לצערי ישנו מחסור של שנים רבות במשאבים ולא רק במשאבי אנוש אלה גם בתשתיות.
חיעדר השקעה סבירה במערכת בריאות נמשכת מספר עשורים והתחילה לתת את תוצאותיה. הבעיה היא כבר לא בהיעדר תקנים ובהיעדר תשתיות הבעיה היא בהיעדר אנשים כן בסיעוד וכן ברפואה! אנחנו לא אטרקטיביים בשביל צעירים! אנחנו נראים לא טוב ובמיוחד, מה לעשות, במישור החומרי! צעירים לאחר הצבא מפנים גב לרפואה ומסתכלים להי טק. למה להם להשקיע שנים בלימודי רפואה ואחר כך להיות עם משכורות רעב וכל זה לאחר שהדרישות והרב כניסה למקצוע הם מהגבוהים מכל המקצועות! מחד גיסה דרושים מחוננים מאידך משלמים למחוננים האלו כמו ליוצאי בתי ספר מקצועיים.
על פסיכיאטריה אני כבר לא מדבר. יו״ר של איגוד שלנו כותב על תקנים ריקים ועל תפוסת יתר. אני לא מופתע שהוא לא כותב על כך שהרפורמה בפסיכיאטריה הייתה זריחת חול לעיניים מהתחלה ועד היום!!!
הרפורמה הייתה אמורה ליישם המלצות ועדת ש. נתניהו והסעיף הראשון בהמלצות ועדה זאת היה ״לפעול לאיחוד גוף ונפש״, במילים אחרות לעביר פסיכיאטריה לבתי חולים כלליים ולסגור בתי חולים פסיכיאטריים! אף אחד מועדות שהכינו את הרפורמה לא פעל ליישם את הצד העיקרי וההכרחי שבלעדיו כל הרפורמה לא שווא את הנייר שעליה חתום רמון - שר הבריאות דאז.
יו״ר של האיגוד שלנו כותב על בתי חולים... אנחנו מזמן לא בתי חולים! אנחנו אכסניות פסיכיאטריות. אין לנו מזמן גישה ישירה למשאבים רפואיים אלמנטריים כגון דימות, מעבדה, יועצים. אין לנו קשר שותף עם אמיתים ממקצועות אחרים, אין לנו וחמור יותר גם למטופלים שלנו אפשרות ליהנות מקדמה טכנולוגית הן על בסיס עבודה שגרתית והן לצרכי מחקר. אנחנו מצטטים בעל פה את DSM ו״שוכחים״ שבסוף תהליך של האבחון הפרעה פסיכיאטרית עלינו לשלול קיום הפרעה/מחלה גופנית!!! שוב אני מזכיר שאין באכסניות פסיכיאטריות שלנו אפילו מעבדות אלמנטריות!!! על איזה אבחון ניתן לדבר בתנאים כאלו!!! אנחנו במאה 21 הגענו למצב יותר גרוע ממה שהיה בשנות תשעים של מאה הקודם. ברוב אכסניות פסיכיאטריות שלנו אין אפילו תנאים להשהייה בחדרי מיון שלא לדבר על אפשרות לבצע בירור מעמיק וכוללני ( גופני ונפשי), לפני שמחליטים שנבדק - חולה נפש. על תנאים פיזיים של אכסניות פסיכיאטריות שלנו אני כבר לא מדבר- בושה וחרפה. לאחר כל מה שנאמר וזה רק קצה הקרחון על איזה אטרקטיביות של המקצוע אנחנו יכולים לדבר? מי ייאש את התקנים שישנם?
המצב בפסיכיאטריה הינו אינדיקטור הכי אובייקטיבי אשר מצביע למצב חמור של כל המערכת רפואה בארץ!
אנחנו חייבים רפורמה יסודית, רפורמה של כל המערכת. חייבים להביא רפואה כולה למאה 21! כולה ולא יחידות מובחרות בלבד כי בסופו של דבר גם יחידות האלו יפגעו מחוסר הלימה בינם לבין יחידות של מקצועות אחרות. למשל יכולה להיות מחלקה כירורגית הכי מתקדם בעולם אך ללא רמה תואמת של מחלקת דימות ו/או מעבדה וכו׳ היא לא תוכל לתפקד באופן רצוף לאורך זמן.

אנונימי/ת
29.12.2018, 00:44

הדיון כאן מזכיר מאד את הבדיחה על החתולים שהלכו לזיין. וכמו בבדיחה ז*** מספיק להיום אפשר ללכת הביתה. כולם חוזרים על כל מה שכולנו יודעים כבר שנים. אוי אוי אוי לא יביא שום פתרון. עכשיו צריך מעשים.!! יו״ר הר״י סיפר עוד פעם כמה רע ומה לא בסדר. אנחנו שמענו כבר את כל זה שנים. השאלה מה עושים ?? תכלס. למשל אפשר ללמוד מהצרפתים איך נלחמים ומשיגים תוצאות !

אנונימי/ת
29.12.2018, 02:08

מסכנים החולים מתיירות מרפא שמצטופפים עם העמחה. זה לא בסדר. אני מבקש שישימו אותם בתנאים VIP, ושלא יזדהמו חס וחלילה. ושלא ישמעו את ההמלצה של יו"ר הר"י כי אז לא יגיעו לקבל טיפול בבתי החולים שלנו. מעניין כמה הם מחכים בתור. מסכנים. איך זה שממשיכים להגיע לבתי החולים בארץ?

אנונימי/ת
29.12.2018, 10:22

אל תאמינו לאף מילה. זה מוגזם בכוונה מיועד להפחיד את הציבור כדי שירוץ לרפואה הפרטית. אושפזתי באיכילוב. בית חולים זה לא בית תענוגות אבל הכול היה מצוין - היחס, הסביבה והעיקר - יצאתי בריא, וזה לא עלה לי גרוש....

אנונימי/ת
29.12.2018, 13:48

שכחת לחתום: מ. בר סימן טוב

29.12.2018, 17:23

פרופ' חגי- כותרות פרובוקטיביות לא מספיקות. נשמע כמו מרי אנטואנט והעוגות... קצת רגישות וחמלה. אפילו שהמערכת חולה, לאן בדיוק ילכו החולים אם לא לבית חולים בישראל...? התרעות בתקשורת אינן תחליף לצעדים מעשיים!.
אנחנו לפני מערכת בחירות- נדרשת הקמת קואליציית בריאות- מקיר לקיר, בשותפות כל הארגונים (רופאים, אחיות, מנמ"ש, חולים). דרשו מכל מפלגה ונבחר ציבור - התחייבות להעלאה מיידית של תקציב הבריאות ב-20% והצמדתו לתל"ג !

אנונימי/ת
29.12.2018, 19:35

המאבק חייב להיות במעשים ולא בדיבורים. לנצל את מערכת הבחירות כדי להציל את המטופלים והרפואה. למטרה הנעלה הזו- השבתה טוטלית של הרופאים זו לא מילה גסה

אנונימי/ת
01.01.2019, 05:29

השבתה טוטלית זה תמיד רעיון טוב לאור גוף המחקר על ירידה בתמותה בימי שביתה.

אנונימי/ת
29.12.2018, 21:15

חייבים לצאת להפגנות ולמחאות כלל ארציות. לצערי רק הפגנות כח מצליחות להשפיע על שיקולי מנהיגי המדינה.

אנונימי/ת
30.12.2018, 05:51

ברור למה סימן טוב חושב כך. מנהלי בתי החולים מתעסקים זמן מאוד נכבד בפרוטקציות שאבוי באם יתעלמו.
להפסיק קומבינות לידוענים ופוליטיקאים.
רפואה ציבורית שיוויונית לכל

אנונימי/ת
30.12.2018, 08:40

עוד פרסום המראה את אטימות המערכת הציבורית והתעלמותה ממתן מענה הולם לצרכי הציבור. זילזול מתמשך בחיי אדם הנובע בין היתר מאפליה במתן שרותים לנבחרי הציבור ולמקורביהם הגורם לכך שאינם נחשפים למשבר המתמשך בבתי החולים.

30.12.2018, 17:39

המלצה טובה ליולדות הבריאות, אל תגיעו לבי"ח, תלדו בבית (ההמלצה ממנהל מחלקת נשים ויולדות בבי"ח קפלן).

אנונימי/ת
02.01.2019, 20:14

פעם חשבתי שמי שבא לחדר מיון עושה פשוט כדי ל"דפוק" לי את הערב שהיה יכול להיות מהנה ורווחי אילמלא היו באים חולים. יותר מאוחר למדתי שרובם המכריע בא מחוסר ברירה. אני מציע לכל העוסקים במלאכת הרפואה, החל מהיו"ר הנכבד, להפסיק להשמיע איומים והצהרות מבהילות שמוציאות לעם ישראל את הנשמה. האמת היא שהרפואה בישראל היא טובה מאוד והתחלואה ותוחלת החיים מעידות על כך. נכון שלפעמים צפוף ולחוץ אבל לא צריך להוסיף על כך הצהרות שמלחיצות את האנשים עד בלי די מבלי שיש להם ממש ברירה