חדשות

הוצאו צווי מניעה נגד שביתת עובדי המינהל והמשק בבתי החולים

יו"ר ועד העובדים אלי דבש: "העומסים כבדים, החלטת בית הדין מפתיעה ואיננו יכולים להרשות לעצמנו להיות שקופים" | הסתדרות העובדים הודיעה כי תערער על ההחלטה

עבודות משק בבית חולים. אילוסטרציה

ההסתדרות הודיעה הבוקר (ד') כי בעקבות צו המניעה שהוצא לשביתת עובדי המנהל והמשק בבתי החולים הממשלתיים, יוגש ערעור לבית הדין הארצי לעבודה.

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן אמר: "זו החלטה שאיננה מידתית. החלטה מצערת המאפשרת למדינה להמשיך ולהחזיק את העובדים כבני ערובה ועם תנאי שכר לא ראויים. על המערכת להתעשת ולהבין את גודל השעה ואת ההזדמנות לבצע תיקון היסטורי בעוול המתמשך שנגרם לעובדים".

קודם לכן, אמש לפני חצות, נענה בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב לבקשת משרד הבריאות והוציא צווי מניעה לעובדי המינהל והמשק בבתי החולים הממשלתיים, ובעקבות זאת השביתה שעמדה להתחיל הבוקר (ד') בוטלה.

יותר מ-12 אלף עובדים ב-30 בתי חולים עמדו לשבות ביניהם: שיבא, נהריה, וולפסון, פדה-פוריה, רמב"ם, בני ציון, אסף הרופא, ברזילי, זיו, הלל יפה וכן בתי חולים גריאטריים ומרכזים לבריאות הנפש.

ועד עובדי מינהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים הכריז כבר לפני ארבעה חודשים על סכסוך עבודה. הדרישה היא להתאים את התקנים לעומסים הכבדים שרק הולכים וגדלים בבתי החולים.

יו"ר הוועד, אלי דבש, אמר הבוקר (ד') בראיון לתכנית הטלוויזיה בערוץ 12 כי האוצר איננו מוכן לדון עם העובדים על תקינה וגם לא לעמוד בהתחייבויותיו להשוות את תנאי השכר עם עובדי מינהל ומשק בבתי החולים של ה"כללית". כמו כן, איננו מוכן לעדכן את התפקידים הנדרשים. "היתה לנו הערכה כי מערכת המשפט תבין את עמדתנו. אנחנו איננו יכולים להרשות לעצמנו להיות שקופים. החלטת בית הדין להוציא את צווי המניעה הפתיעה אותנו".

כבר בדיון קודם בבית הדין לעבודה נשלחו כל הצדדים לנהל מו"מ אלא שהוא עלה על שרטון. "האוצר נשאר מבוצר בעמדותיו ולא מוכן לראות את המצב האבסורדי שבו נמצאים עובדי המינהל והמשק בבתי החולים כבר שנים רבות", ציין דבש. "לאחר לא מעט מפגשים בין כל הגורמים אנחנו מבינים שאין לנו ברירה אלה להשבית את הפעילות שלנו בבתי החולים".

בין הדרישות שהוצגו לאוצר: תוספת שכר של 15%-10% לשם השוואת שכרם למקביליהם בקופות החולים. "ועדת פדה", נאמר במהלך הדיון בבית הדין, "קבעה כבר לפני למעלה מ-30 שנה שחייב להיות שוויון בין עובדי בתי החולים הממשלתיים לאלה של קופת חולים. עד היום טרם יושמה החלטת הממשלה".

העובדים גם ציינו כי יש לבטל באופן מוחלט את דרגות השכר הנמוכות ויש לעדכן את רמות הדירוג. "במשך 20 שנה לא עודכנו רמות הדירוג של העובדים בתפקידיהם השונים. כתוצאה מכך עובדים במשרה מלאה משתכרים מתחת לשכר המינימום ותוספות השכר שלהם אינן פנסיוניות".

משרד האוצר מסר בתגובה: "אגף שכר והסכמי עבודה במשרד פונה לעובדים לשוב לדיוני המשא ומתן במוכנות לבחון לעומק את טענות העובדים". כמו כן נמסר בתגובה כי לאור פיזור הכנסת והבחירות בפתח, חלות הגבלות בהפעלת סמכויות על כלל משרדי הממשלה, לרבות משרד האוצר. שביתה בעת הזאת היתה מהווה פגיעה קשה ומיותרת בציבור הזקוק לשירותי בתי החולים, במיוחד כשיש נפגעים מחצבת, שפעת ומחלות נוספות".

נושאים קשורים:  עובדי מינהל ומשק בבתי החולים הממשלתיים,  צו מניעה,  משרד האוצר,  בית הדין לעבודה,  האיגוד לרפואה פנימית,  חדשות,  אלי דבש
תגובות