קורונה בישראל

באוצר מצאו פתרון לבור התקציבי בבתי החולים: הקופות יעבירו 18 מיליארד שקל

לראשונה מנתקת הממשלה בין תקציבי בתיה"ח לבין ביצוע פעולות בפועל - הקופות חויבו להעביר עד סוף השנה סכום על רכש שירותים כמו ב-2019 | "הדסה": "ללא תקציב ממשלתי, נפסיק קליטת חולי קורונה"

חולה קורונה מובל ליחידה הייעודית ב"שערי צדק". צילום: נתי שוחט/ פלאש 90

משרדי הבריאות והאוצר החליטו השבוע שקופות החולים יחויבו להעביר עד סוף השנה לבתי החולים עבור שנת 2020 סכום זהה על רכש שירותים שלהן כמו ב-2019 ובכך יצילו את בתי החולים מקריסה. כך מדווחת הבוקר (ה') רוני לינדר ב"דה מרקר". סכום ההעברות: כ-18 מיליארד שקל.

בדיווח נמסר כי ההחלטה שסוכמה אמורה לפצות את בתי החולים על הצניחה בהכנסותיהם בחודשי הקורונה בשל הצמצום בפעילויות, וזאת בהוראת משרד הבריאות, וכן על הירידה בהכנסות מתיירות רפואית, מניתוחים ופעילות אלקטיבית אחרי הצהריים, במקביל לגידול שחל בהוצאותיהם בעקבות הטיפול בחולי הקורונה.

זו הפעם הראשונה שבה מנתקת הממשלה בין תקציבי בתי החולים לבין ביצוע פעולות בפועל ובעיקר נועד צעד זה למנוע את קריסתם של בתי חולים ציבוריים-עצמאיים כ"הדסה" ו"שערי צדק" שנכנסו לבור תקציבי עמוק. בתי החולים אלה יקבלו תשלום מעט גבוה יותר עבור אשפוז חולי קורונה גם משום שבאופן יחסי נשאו בנטל הקורונה יותר מהאחרים.

איגוד מנהלי בתי החולים פנה לפני ימים אחדים לממשלה והתריע שלבתי החולים גירעונות של מעל מיליארד שקל, וכ- 10,000 מעובדיהם בסכנת פיטורים בעקבות הירידה בהכנסות בתקופת הקורונה.

ב"כללית" הגיבו על ההחלטה: "זהו למעשה קנס כבד על הקופות בשיעור שיכול להגיע לעשרות מיליוני שקלים".

מנכ"ל "הדסה", פרופ' זאב רוטשטיין, צוטט בדיווח: "משמעות ההחלטה היא מתן הנחה של 600 מיליון שקל לקופות החולים והיעדר תמריץ או תמורה על ההוצאות העודפות שהשקיעה 'הדסה' בטיפול בחולי קורונה ובביצוע בדיקות עבור קופות החולים בשנה האחרונה. אם ההצעה תעבור, 'הדסה' תיאלץ להפסיק קליטת חולי קורונה ותחדל לעשות בדיקות קורונה עבור קופות החולים. ללא תקציבים ממשלתיים, 'הדסה' לא יכולה להתקיים".

עוד דווח כי מסתמן גם ש"חוק ההסדרים" יקוצץ ובאוצר הוחלט שלא לכלול בו את נושא הקמתה של ועדה בין משרדית שתפקיד לבחון את מספר הרופאים בישראל ואת הכשרתם. ההסתדרות הרפואית התנגדה לכך משום שראתה בזה ניסיון להוציא מידי הוועדה המדעית שלה את העיסוק בהכשרת הרופאים. בעקבות התנגדות זאת הנושא הזה ירד מהפרק.

נושאים קשורים:  קופות החולים,  משרד האוצר,  גרעונות בתי החולים,  פרופ' זאב רוטשטיין,  בית החולים שערי צדק,  קורונה,  חדשות,  המרכז הרפואי "הדסה"
תגובות
24.07.2020, 12:38

חבל מאוד שהמדינה מוותרת על זכותה לבחון את הצרכים האמיתיים של מערכת הבריאות בתחום כח האדם ומותירה לגוף אינטרסנטי ומושחת , ההסתדרות הרפואית, למנוע כול שדרוג ועדכון חיוני בתהליכי החינוך וההשתלמות הרפואית .