חדשות

הקרב על התקנים: בתי החולים והקופות יושבתו ביום שני ל-24 שעות

שביתת האזהרה בשבוע הבא בעקבות דרישתה של הר"י להותיר את 600 התקנים הזמניים לרופאים שניתנו כדי להתמודד עם מגיפת הקורונה, בעוד האוצר טוען שכבר אין בהם צורך

צוות רפואי. צילום אילוסטרציה

ההסתדרות הרפואית הודיע כי בתי החולים והקופות יושבתו ביום שני ל-24 שעות. זאת בעקבות דרישת הר"י להותיר את 600 התקנים הזמניים לרופאים שניתנו כדי להתמודד עם מגיפת הקורונה, בעוד האוצר טוען שכבר אין בהם צורך. "הפיצוץ בין הרופאים למדינה קרוב מתמיד וזה רק קדימון למלחמה על הסכם השכר החדש", דיווחה הבוקר (ד') רוני לינדר ב"דה מרקר".

ד"ר זאב פלדמן, יו"ר ארגון רופאי המדינה, מסר: "התקנים שניתנו בקורונה נתנו לנו קצת אוויר לנשימה, אחרי הרעבה של שנים ומחסור אדיר ברופאים. אנחנו רוצים שהם ייכנסו למערכת הבריאות שתפקדה בצורה מצטיינת במהלך השנה הזאת. אנו דורשים שייתנו לנו לעבוד בצורה נורמלית. לא מוכנים לחזור לאחור". כן התריע כי "בקרוב מאוד יתחילו בתי החולים לקרוא לרופאים לשימועים לקראת פיטורים".

משרד האוצר הגיב: "בתי החולים אינם חייבים לפטר את הרופאים, אלא פשוט יכולים שלא לקלוט חדשים; לספוג את התקנים". הרופאים מתנגדים לכך נחרצות.

בדיווח הוצג גם מצבו של מקצוע הפתולוגיה הסובל ממחסור קשה ברופאים, "מה שמחמיר את הלחץ על צוואר הבקבוק במערכת הבריאות ומביא להארכת זמני תגובה ותוצאות הבדיקות. המקצוע מוגדר כבר שנים כמקצוע במצוקה מאחר שקשה למשוך אליו מתמחים חדשים ואיכותיים ונדרשים עבורו תמריצים מיוחדים לרופאים".

ד"ר מאיר חן, נציג המתמחים בפתולוגיה בהסתדרות הרפואית, צוטט בדיווח: "אנחנו בסך הכל 80 מתמחים בכל הארץ. התחום מתפתח ומשתכלל, אבל במקום שנהיה במגמת עלייה, אנחנו במגמה שלילית - פחות מסיימים התמחות לעומת מספר הרופאים שעוזבים את המקצוע. שליש מכלל הפתולוגים בישראל צפויים לפרוש בשנים הקרובות. רבים נמצאים לקראת פנסיה או כבר עברו את גיל הפנסיה וממשיכים לעבוד, תקנים רבים אינם מאוישים וכמעט חצי מהרופאים שמתחילים את ההתמחות לא מסיימים אותה".

באחרונה החליט משרד האוצר לשנות הסדר ייחודי שקיים כבר שנים לגבי המתמחים ולהשוות את התנאים של המתמחים בפתולוגיה לאלה של שאר המתמחים. המשא והמתן הקצר נקטע, לא התקדם ואז הודיע משרד האוצר באופן חד צדדי כי ממארס ייפסקו התשלומים למתמחים עבור התורנויות שלהם. מאז, המתמחים בכל הארץ ישנים בבתי החולים, ולמחרת יוצאים ליום חופש. התפוקה שלהם, בעיקר בבתי החולים בפריפריה, בהם המחסור בפתולוגים חריף במיוחד, יורדת עוד יותר.

ד"ר פלדמן הגיב: "מאז ההנחיה, המתמחים ישנים אצלנו ב'שיבא' על מיטות שדה. משרד האוצר מכתיב למערכת הבריאות איך היא צריכה לפעול. צורת התורנות הזאת מקובלת על כל מנהלי המכונים הפתולוגים, מנהלי בתי החולים ומשרד הבריאות. לא מוציאים הנחיה חד צדדית המשנה בצורה קיצונית וגסה את המציאות".

"העימות הנקודתי והסוער הזה על תורנויות הפתולוגים", ציינה לינדר, "מתרחש הרחק מעיני הציבור והוא רק דוגמה אחת לפיצוץ המתקרב בין הרופאים והרופאות לבין משרד האוצר. אחרי שנת הקורונה שכללה מטס כבוד, הדלקת משואות, מחיאות כפיים מהמרפסות וביקורים נרגשים של נתניהו והשרים בתחנות החיסון של קופות החולים ובמחלקות הקורונה, שוב זורם דם רע בין המדינה לבין הרופאים".

שביתת האזהרה שהכריזו צפויה לכלול את מערכת הבריאות כולה, בתי החולים והקופות. ההערכה: תימצא פשרה בהתערבות בית הדין לעבודה.

נושאים קשורים:  ההסתדרות הרפואית,  תקנים לרופאים,  קורונה,  חדשות,  ד''ר זאב פלדמן,  פתולוגים,  ד"ר מאיר חן
תגובות